Овча Яхния

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
234
2k
664
1k
3
18/05/2018
"Такава яхния сме ви спретнали, че ще я излапате на един дъх, че и за допълнително ще питате "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 584
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яхнията става по-вкусна от по-тлъсто месо, но се прибавя малко олио.

Месото се нарязва на средни парчета, слага се в съд с малко вода и щом заври се посолява.

Когато месото омекне, се прибавят ситно нарязаният лук, червеният пипер, ситно нарязаният морков и чушката.

Долива се малко топла вода и яхнията се задушава до готовност на тих огън.

За по-голяма плътност може да се добави 1 с.л. брашно, размито с малко вода.

След свалянето от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз и джоджен.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар