Пухкави питки с масло

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
19/05/2018
"Диетите са за онези, които не знаят как се правят пухкави питки с масло "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции13
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 139
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Малки Питки

Начин на приготвяне

Киселото мляко и яйцето трябва да са предварително престояли на стайна температура 60 минути.

В купа поставете киселото мляко, жълтъка и содите, разбъркайте да шупне сместа.

Добавете разтопеното масло (но не горещо), натрошеното на по-едро сирене и солта, разбъркайте.

Започнете да добавяте на части пресято брашно и бъркайте, докато получите гъсто и лепящо се по ръцете тесто.

Включете фурната на 180 градуса и застелете тава с хартия за печене.

Намажете ръцете си с олио и оформете топки колкото голямо яйце от тестото, подредете ги в тавата.

Намажете питките с разбития белтък и поръсете със сусам. Поставете тавата в нагрятата фурна и печете за около 30 минути до златист цвят. Меки, пухкави, бързи и вкусни питки за закуска.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар