Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Поширани яйца върху канапе от гъби и спанак

Поширани яйца върху канапе от гъби и спанак

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432442035
Поширани яйца върху канапе от гъби и спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • печурки - 6 бр. едри
  • домата 3 - 4 бр.
  • яйца - 6 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
  • кашкавал - 50 г
  • червен пипер
  • спанак 250 г
  • чесън - 1 стрък
  • лук - 2 стръка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се варят /забулват/ във вряща, но не кипяща, подсолена и подкиселена вода. След това се вадят в чиния.

Гъбите се почистват и им се отстраняват пънчетата. Редят се в намаслена тава. До гъбите се редят доматите, нарязани на половинки и почистени от семената. Поливат се с малко олио. Пекат се 5-6 минути при 220 градуса.

Във вдлъбнатината на изпечената гъба се поставя изпечен домат, а в неговата вдлъбнатина забуленото яйце. Отгоре се поръсват с настърган кашкавал, червен пипер и нарязани на колелца пера от лук. Запича се при 200-220 градуса.

Канапе от спанак - нарязаният на колела пресен чесън се пържи в олио за около 1 минута. Добавя се спанакът и се пържи на силен огън за 2-3 минути. Посолява се и се разбърква.

По желание може да се добави сметана.

В чиния се слага от спанака, а върху него гъбата с домат и яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: