Начин на приготвяне
Яйцата се варят /забулват/ във вряща, но не кипяща, подсолена и подкиселена вода. След това се вадят в чиния.
Гъбите се почистват и им се отстраняват пънчетата. Редят се в намаслена тава. До гъбите се редят доматите, нарязани на половинки и почистени от семената. Поливат се с малко олио. Пекат се 5-6 минути при 220 градуса.
Във вдлъбнатината на изпечената гъба се поставя изпечен домат, а в неговата вдлъбнатина забуленото яйце. Отгоре се поръсват с настърган кашкавал, червен пипер и нарязани на колелца пера от лук. Запича се при 200-220 градуса.
Канапе от спанак - нарязаният на колела пресен чесън се пържи в олио за около 1 минута. Добавя се спанакът и се пържи на силен огън за 2-3 минути. Посолява се и се разбърква.
По желание може да се добави сметана.
В чиния се слага от спанака, а върху него гъбата с домат и яйце.