Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Задушени картофи с телешко месо

Задушени картофи с телешко месо

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Задушени картофи с телешко месо
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Знаем всички вкусни начини за приготвяне на телешко месо, а този е и сред най-лесните"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г
  • картофи - 1 кг
  • печурки - 200 г гъби
  • моркови - 1 голям
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 к л
  • сол - на вкус
  • червено вино - 1/3 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • целина - сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на едри парчета месо залейте със студена вода. Сложете да се свари до готовност.

Запържете в олиото моркова, нарязан на кубченца, след това прибавете скълцания лук, а после и чесъна. Прибавете нарязаните картофи и гъби, а малко по-късно - и месото.

Овкусете с червения пипер, доматеното пюре и дафиновият лист. Долейте виното и бульона, който сте прецедили - той трябва да покрие продуктите.

Сложете капака и нека да къкри до готовност на картофите.

Финално овкусете картофената манджа със солта, черния пипер и сушена целина /може и пресни листа/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: