Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Франзели»Шоколадова франзела

Шоколадова франзела

ПламенПламен
Новак
352431k
Шоколадова франзела2 / 2
29/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • шоколад - 120 г черен
  • захар - 140 г
  • ядки - 400 г (орехи, бадеми, кашу)
  • мед - 120 г
  • какао - 10 г
  • брашно - 120 г
  • яйца - 2 броя
  • бренди - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта, брендито и медът се стопяват на умерен огън. Маха се от котлона и се прибавя начупеният шоколад. Разбърква се до получаване на гладка паста.

В шоколадовия сос се добавя едно яйце и се хомогенизира добре. После се добавят какаото на прах и брашното. Разбърква се, докато сместа поеме всичкото брашно.

Добавят се ядките и се разбърква отново. Ядките трябва да са обхванати от шоколад. Пече се на 130 С в средата на фурната в тавичка с размери 25х11 см в предварително загрята фурна 1 час и 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
58
46
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Пламен
Пламен
И него го слагаме!
19.03.2013 21:02
Sfetulia
Sfetulia
А с второто яйце какво правим!?
07.03.2013 16:54