Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния с Картофи и Ориз

Яхния с Картофи и Ориз

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Яхния с Картофи и Ориз
Снимка: Галя Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Най-вкусната яхния е онази, която е приготвена с много любов, но и тази с картофи и ориз е супер"

Необходими Продукти

  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • пиперки - 1 червена
  • моркови - 1 средно голям
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • бяло вино - 100 мл
  • домати - 1 среден, настърган
  • картофи - 3 - 4 средни
  • ориз - 3 с.л
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • девесил - 1 стръкче
  • магданоз - за поръсване
  • вода - около 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага олиото, добавят се лукът, чесънът, морковът и пиперката, нарязани на ситно. Добавя се и виното.

След 2-3 минути, като се изпари виното, се добавя доматът, червеният пипер, картофите и девесила. Овкусява се със сол и щипка млян черен пипер.

Залива се с топла вода, докато се покрият продуктите и малко повече, след като заври, котлонът се намаля и яхнията се оставя да къкри на тих огън около 20-25 минути, докато картофите са готови.

Добавя се и измитият в няколко води ориз, оставя се още малко и той да се свари.

Накрая се поръсва с магданоз.

Яхнията с Картофи и Ориз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: