Начин на приготвяне
В купа се поставя брашното, мая, сол и захар и се размесват добре. Яйцето се разбива с млякото, добавя се мекото краве масло и се смесват с брашняната смес. Омесва се меко тесто и се оставя 50 минути покрито с кърпа на топло да втаса /да удвои обема си/.
Нарязва се шунката на кубчета, прибавя се настърган кашкавала и се подправя с черен пипер и сол.
Тавичката се намазва с мазнина. Тестото се примесва още веднъж и се оформя на фитили. Разделя се на 12 или 24 топчета, оформят се на малки елипси и в тях се разпределя плънката. Елипсите се загъват, прищипват се, оформят се на малки топчета.
Обръщат се със завръзката надолу и се нареждат в тавичката, повърхността им се намазва с масло и се поръсват с ким.
Топките се срязват на кръст в средата и се оставят 15 минути да втасат отново. Изпичат се за 20-25 минути в предварително загрята фурна на 200-220 градуса