Черешово Гаспачо

14/06/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8464923178
"Нежен аромат и изненадващо свеж вкус, опитайте нашето черешово гаспачо, подходящо за специални поводи "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо284
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешовото Гаспачо е предястие, което в Испания се поднася при специални поводи като сватби и кръщенета. Има интересен вкус, необичаен за нас, но съм сигурна, че ако го опитате ще ви изненада със своята изисканост и аромат.

Приготвя се много лесно, в няколко прости стъпки.

1. Обелете домата и нарежете на парченца, заедно с лука и чушката.

2. Поставете ги заедно с черешите в блендер или кухненски робот и включете на максимална скорост, за да станат на фино пюре.

Може да ползвате и пасатор, като в този случай ще трябва да прецедите впоследствие тъй като ще останат фини кожички от черешките. Сместта трябва да е максимално гладка.

3. По желание може да разредите с малко водичка и да си регулирате както ви харесва на сол. Трябва да има идеален контраст между сладко и солено, за да изпъкнат по-добре вкусовете. Не пиша точно количество сол в рецептата, защото зависи от сладостта на черешите, които използвате.

4. Разсипете гаспачото във малки елегантни чашки и във всяка натрошете по малко козе сирене. Хубаво е да е добре охладено преди поднасяне.

По желание украсете с листа от свежа мента. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар