Пиле Марая

Даяна НиколоваДаяна НиколоваПомощник Готвач4316391
16/06/2018
"Пиле, тиквички и ементал - това се крие зад звучното име Пиле Марая "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо573
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се измиват и се поставят в тавичка, върху харния за печене.

Върху филенцата се правят дълбоки разрези, като се внимава да не се среже месото напълно. В тези разрези ще се пълни пилето.

Тиквичката се обелва и се нарязва на шайби. С лука се прави същото.

Със сол, черен пипер и риган овкусяваме пилето. В разрезите поставяме по един резен от тиквичката и от лука.

Когато сме напълнили всичките пилешки пържоли върху тях слагаме от ементала и гаудата. Печем за 25 мин на 180 градуса.

Гарнитурата: Картофите се измиват и по желание се обелват или не. Овкусяват се със соев сос и зехтин. Пекат се на скара или на оребрен тиган.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар