Универсално тесто в хлебопекарна

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
365
2k
605
721
2
18/06/2018
"Универсално тесто, от което да приготвите пици, закуски или просто уханен домашен хляб "
Приготвяне5 мин.
Готвене90 мин.
Общо95 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 146
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата87
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • вода - около 250 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 и 1/3 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 450 г
  • суха мая - 4 г
* мерки и количества
Тесто

Начин на приготвяне

В мерителна чашка се счупва яйцето. Долива се с вода до 300 мл.

Изсипва се в кошницата на хлебопекарната. Слагат се подред сол, захар, олио, брашно и накрая маята.

Маята не трябва да има допир до водата. Пуска се програма за тесто. При мен е 90 минути.

Може тестото да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар