Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена цаца с два вида брашно и нишесте

Пържена цаца с два вида брашно и нишесте

Пържена цаца с два вида брашно и нишесте
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Тайната на хрупкавата пържена цаца е в панировката - опитайте и ще се съгласите с нас"

Необходими Продукти

  • цаца - 1 кг балтийска
  • брашно - 2 - 3 с.л. бяло за овалване
  • царевично брашно - 3 с.л за овалване
  • нишесте - 2 с.л. за овалване
  • червен пипер - 1/2 с.л
  • сол - 1/2 к.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре цацата и я измиваме. Подсушаваме добре.

Смесваме двата вида брашно заедно с нишестето, солта и червения пипер.

В тиган сипваме олиото, изчакваме да загрее добре и поставяме цацата, която предварително сме набрашнили в сместа.

Пържим рибата до готовност.

Пържената цаца с два вида брашно и нишесте е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Чудесна!
19.06.2018 15:06
2
Илияна Димова
Илияна Димова
Много апетитна и хрупкава , такава не съм пържила, изглежда по- голяма от цаца , която ние приготвяме .
19.06.2018 11:37
1
1
Покажи всички подкоментари