Картофки с Праз и Яйца на Тиган

25/06/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо63
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • праз - 2 стръка
  • яйца - 4 бр.
  • сол
  • картофи - 5 бр. варени
  • олио
  • черен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме картофите в подсолена вода и варим до готовност. Вадим и нарязваме на кубчета и оставяме настрана.

Почистваме праза и го нарязваме на колелца.

В тиган с олио поставяме на котлона и поставяме нарязания праз. Пържим до омекване, след което добавяме варени картофи към праза и разбъркаме.

Овкусяваме със солта, черен пипер и 1-2 дафинови листа.

Оставяме така за около 2-3 минути, колкото да се смесят ароматите на продуктите.

Чукваме яйцата, разбъркваме и оставяме да се запържат.

Когато са готови, премахваме от котлона и разпределяме в чинии, като поднасяме със подходяща салата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар