Пълнен Кефал

Пълнен Кефал1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • кефал - 1 кг
  • гъби - 100 г
  • лук - 1 глава
  • краве масло - 100 г
  • целина - 1 глава
  • домати - 100 г
  • червено вино - 150 мл
  • коняк - 100 мл
  • магданоз
  • киселец
  • пресен лук
  • естрагон
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и разрязваме откъм гърба кефала и го обезкостяваме.

В съд смесваме коняка, черен пипер и сол, разбъркваме и намазваме рибата от двете страни.

Приготвяме си смес от гъбите, настърганата целина и пресния лук и пълним самата риба, като зашиваме с конец.

Почистваме си лука и го нарязваме на ситно.

В съд с предварително сгорещеното масло го запържваме.

Добавяме обелените, почистени от семките и ситно нарязани домати, както и ароматните подправки.

Най-отгоре поставяме рибата похлупваме и задушаваме.

Когато е готова рибата, поставяме я в чиния и заливаме със соса от задушаването.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: