Ябълков щрудел

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър11863114265
21/01/2018
"Учените все още спорят дали Ева е съблазнила Адам с ябълка или този ябълков щрудел Ние залагаме на щрудела "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо104 159
  • Преглеждания за месеца492
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с 1 ч.ч. захар. Прибавете олиото и брашното с бакпулвера. От получената смес отделете 3 с.л., а останалата смес изсипете в предварително намаслена и набрашнена тавичка.

Настържете ябълките и наситнете орехите. Ябълките се объркват с ванилията, канелата и 1 ч.ч. захар. Изсипете орехите върху сместа, а отгоре наредете ябълките.

Отделената смес се обърква с брашно, колкото да се получат малки трохи. Изсипете върху ябълките. Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна. Накрая се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5 20
4 6
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Daniela Benekova
Daniela Benekova
18.12.2018 19:55
Сладкишът е бърз, лесен за изпълнение и много вкусен! Единственото, което промених в рецептата, е ароматизанта /ванилията ми беше свършила/ и добавих ромова есенция с малко стафиди и боровинки. Резултатът е неповторим! Адмирации за рецептата! :)
0
0
Miroslava Stefanova
Miroslava Stefanova
10.01.2015 18:07
Здравейте,щрудела е много приятен.Единствена забележка според мен ,че захарта е много,аз сложих на половината от дадения грамаж само ,че използвах фруктоза.Получи се много добре.Тестото се получава малко като количество с преобладаващи ябълки.Много вкусен БЛАГОДАРЯ.
1
1
Дани
Дани
13.12.2013 10:34
При мен се получи страхотен. Използвах, една захар която е със лимонена киселина. Придава на сладкиша леко кисел вкус. Ако нямате такава захар, предполагам с щипка лимонтозу ефекта ще е същият.Д
1
1