Пандишпаново руло

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
20/11/2010
"Знаете ли колко много гости може да зарадвате с едно-единствено пандишпаново руло "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо69 045
  • Преглеждания за месеца2024
  • Преглеждания за седмицата91
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • ванилия - 2 - 3 пакетчета
  • мармалад - по избор, за намазване
  • орехи
  • сметана - за намазване
  • орехи - 1 ч.ч. смлени

Приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване, прибавя се брашното със содата и ванилиите. Разбива се добре и се изсипва в голяма правоъгълна намаслена тава, на дъното на която има намаслена хартия за печене.

Пече се на 180 градуса в незагрята фурна. След като е готов, блатът се обръща, още докато е горещ, върху хартия, на която е изсипана пудра захар. Веднага се намазва с мармалад и се наръсва със счукани орехи. Още топъл, се увива на руло с помощта на хартията.

Готовото руло се намазва старателно с разбита сладка сметана с орехи.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 13
4 6
3 3
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Rosica Rosenova
Rosica Rosenova
16.07.2014 15:18
Страхотен резултат. Благодаря за рецептата.
0
0
@
@
01.06.2014 15:28
Рецептата е страхотна!Пека в загрята фурна за около 5 минути, става невероятно вкусно!Благодаря!
1
1
Диана Цанова
Диана Цанова
25.11.2013 17:31
аз слагам бакпуловер
7
1
98668
98668
09.01.2016 15:47
Даноооо, бакпуловера си го остави в гардероба
0
2
Валентина Печева
Валентина Печева
17.11.2013 23:42
За да стане блатът по-хубав, белтъците се разбиват отделно с половината от захарта, и към тях се прибавят разбитите жълтъци и т.н....няма нужда от сода.
7
1
Юлия
Юлия
14.06.2013 17:18
На пандишпан сода не се слага!
7
2
румяна
румяна
09.06.2013 13:33
Печете го в загрята фурна ,става по-добре.
4
0
аз
аз
28.02.2013 13:00
Получи се много добре.Благодаря за рецептата.
1
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с