Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Невероятен пилешки пай

Невероятен пилешки пай

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Невероятен пилешки пай
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
03/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Днес ще ви представим този невероятен пилешки пай, от който ще си оближете пръстите. Благодарим на Добринка за добрата идея. Участвай и ти в нашия кулинарен конкурс на https//gotvach.bg/game"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 700 г
  • айрaн - 500 мл
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • за плънката
  • пилешки бутчета - 10 бр. парти
  • лук - 2 глави
  • гъби - 250 г консервирани
  • кашкавал - 100 г
  • за марината
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • къри
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете всички подправки за марината. Мариновайте бутчетата за 30 минути. Нарежете лука на полумесеци.

Запържете го в малко олио. В подходяща тава, наредете бутчетата, заедно с марината. Отгоре разстелете лука и гъбите.

След това замесете тестото от изброените продукти. Разточете на кора с големината на тавата.

Покрийте бутчета, като загърнете добре от всички страни. Печете пая на 180 градуса, около 45 минути.

След като го извадите от фурната, оставете да почине 10 минути.

Обърнете соления пай внимателно в чиния и поръсете с кашкавал и магданоз.

Невероятният пилешки пай е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Може да прибавите царевица и кисели краставички.
30.01.2016 14:50
1
Покажи всички подкоментари