Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Два вида пърленки от едно тесто

Два вида пърленки от едно тесто

Два вида пърленки от едно тесто
Снимка: Ивелина Велева
1 / 2
18/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ето това си е майсторлък - от едно и също тесто да приготвите не един, а цели два вида ароматни пърленки"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 г
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 400 г (200 г пълнозърнесто + 200 г обикновено)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от изброените продукти. Оставете го да престои 10-тина мин и се оформя след това във формата на пърленки.

Пече се около 15 минути на 180 градуса.

Тези във фурната се мажат с олио и ръсят с настърган кашкавал и чубрица преди печене, а другите след изпичане на тиган се мажат с масло и поръсват с шарена сол и чесън на прах.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: