Закрит пилешки пай

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Закрит пилешки пай1 / 2
04/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Закрит, не защото е срамежлив, а защото така е най-вкусен. Ако не вярвате - опитайте сами"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 450 г
  • гъби - 200 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • сметана - 1/2 ч.ч. готварска течна
  • зехтин - 2 с.л
  • бульон - ¼ ч.ч. пилешки
  • бутертесто - 250 г готово
  • сол
  • черен пипер
  • за намазване
  • прясно мляко - 4 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете зехтина в тиган, загрейте. Нарежете месото на дребни парчета. Сложете в тигана и запържете за 5-6 мин. до златисто.

Нарежете лука и гъбите, добавете ги в тигана и запържете за 2-3мин. Сипете пилешкия бульон и сметаната, разбъркайте, посолете на вкус и подправете с черен пипер.

Ако тиганът ви е температуроустойчив, оставете всичко в него. Ако ли не, прехвърлете всичко в тавичка.

Разточете тестото, така че да може да покрие сместа.

Сложете тестото и покрийте, да стане като капак, като краищата натиснете надолу към сместа. Направете малка дупка в средата на кората, така че да излиза парата. Намажете с малко прясно мляко и сложете в загрята фурна на 180 градуса за 20-25 мин. до златиста кора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: