Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Сачове»Патладжанено ветрило с пилешко на сач

Патладжанено ветрило с пилешко на сач

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Патладжанено ветрило с пилешко на сач
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
14/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Страхотно патладжанено ветрило, комбинирано с вкусно пиленце на сач Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • патладжан - 1 бр. среден
  • пилешко филе - 500 г
  • чери домати - 1 клонка
  • чесън - 1 глава
  • магданоз
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • чорбаджийски чушки - 3 - 4 бр.
  • чушки - 2 бр. пипер
  • соев сос - 2 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. пикантина за пилешко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжана нарязваме надлъжно на филии, като не достигаме с ножа до края. Така се получава ветрило. Поръсваме го със сол и оставяме да престои така около час.

През това време си подготвяме пипера. Измиваме го и нарязваме на кубчета. Пилешкото филе поставяме в съд и овкусяваме със соевия сос и пикантината за пиле.

Оставяме да престои около час. Чери доматите измиваме, а чесъна обелваме. Изцеждаме от солта патладжана и го измиваме.

Във всеки разрез нареждаме парче от пилешкото филе, скилидка чесън и поставяме от двете страни по едно чери доматче.

Самият патладжан леко се извива.Така продължаваме, докато запълним разрезите на патладжана. Омасляваме сача и поставяме подредения патладжан.

Поръсваме със свеж магданоз отгоре.

Отстрани добавяме и нарязаните пиперки, чери доматите и чорбаджийските чушки. Заливаме с малко олио. Печем във фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка: