Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Чеснов хляб с гъби

Чеснов хляб с гъби

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Чеснов хляб с гъби
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
08/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Ароматен и толкова вкусен, че ще стане любим на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • брашно - около 500 г
  • гъби - 1 ч.ч. изчистени и наситнени, аз използвах челядинки
  • чесън - 4 скилидки
  • масло - 2 с.л. растително
  • яйца - 1 бр. среден размер
  • бира - 1 ч.ч.
  • мая за хляб - 20 г
  • захар - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се задушават в маслото с половината сол. Преди да се свалят от огъня се добавя смачканият и наситнен чесън. Оставя се да изстине.

Маята се разтваря в леко затоплената бира заедно със захарта. Оставя се за 15-20 минути да шупне.

Яйцето се разбива и към него се прибавят бирата, гъбите и останалата сол. По малко се сипва брашно и се омесва добре средно меко тесто.

Оставя се в правоъгълна незалепваща тавичка да втаса 1 час на топло, завито с фолио.

Хлябът се пече 30-35 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Чесновият хляб с гъби е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: