Тази рецепта коментираха

Анонимен
Неси
Неси
Маята не е ли малко?!? 1 пак.суха мая е за 0.500кг брашно.
26.04.2013 21:59
Ива
Ива
И още едно пояснение-ракията се слага за да стане козунака на конци-точно както баба ви го е правила!
22.04.2013 15:57
1
1
Ива
Ива
Съжалявам,но изобщо не бях обърнала внимание,че не е изписано добре количеството мазнина.Аз лично го правя само с олио.Рецептата е семейна,тоест правили са я доста жени преди мен и вярвайте ми-резултатът е перфектен.Качих рецептата за да я споделя и с други хора,които предпочитат сами да си приготвят великденския козунак,а не с цел да се изтъквам.Благодаря ви за отзивите,но според мен оценка се дава едва след като приготвите рецептата и пак всичко зависи от вкуса ви!
22.04.2013 15:54
5
1
мони
мони
благодаря за пояснението аз за първи път ще правя козунак и затова исках всияко да е ясно та дано ми се получи
21.04.2013 14:53
Дани
Дани
Интересно хрумване за оформянето на козунака, поздравления за което Ивалина! Аз знам как се прави това оформяне/препратка към питка цвете/и наистина би изглеждало страхотно в отворите в средата да се сложат 3 ярки разноцветни яйца. Не се бях сетила за тази възможност, благодаря за идеята, а задължително ще пробвам и рецептата за козунака.
21.04.2013 14:51
2
Дани
Дани
0,300 л. мазнина е предостатъчна за 1 кг. брашно. Да ми прости авторката на рецептата, че се намесвам, но наистина не е обяснила добре. Това, че всеки може да сложи вида мазнина според предпочитанията си е добре, но не всеки може да разбере от начина, по който е написано в продуктите, че 300 мл. е общото количество мазнина. Не всеки има опит, предполагам някои от читателите за първи път решават да се пробват с направата на козунак. Може да сложите напр: 150 гр. масло + 150 мл. олио. Може олио и мас, само олио или само масло, или пък 100 мл. олио и 200 гр. масло или мас. Както предпочитате. Но общото количество не бива да надхвърля 300 мл. По рецептата, която аз правя козунак на 500 гр. брашно слагам не повече от 90-100 гр. мазнина. Но в случая аз вярвам на авторката, че за тази рецепта нужното количество мазнина е 300 мл.
21.04.2013 14:41
1
Покажи всички подкоментари
мони
мони
моля ивелина да ми каже колко мазнина се слага като количество мил.
21.04.2013 13:23
румен
румен
като пишеш рецепта,пиши я както трябва.КОЛКО ГРАМА -МИЛ.МАЗНИНА.благодаря
20.04.2013 16:33
МОНИ
МОНИ
ОК А КОЛКО МАЗНИНА СЕ СЛАГА
20.04.2013 14:21
Ивалина
Ивалина
Скъпи дами,маслото и олиото са в съотношение което е удобно за вас.Може само с олио или масло или по равно.Яйцето и захарта за поръсване са отделно от тези за козунака.И да,може да се опече за 20 мин. на предварително загрята фурна.Аз лично не го пека до изсъхване,а го оставям леко суров -за печенето всяка домакиня си познава фурната ,а и всеки сам може да прецени колко да го пече!Моят вкус е такъв-вие го виждате на снимката.
19.04.2013 15:05
СОНЯ
СОНЯ
КОЗУНАКЬТ Е ПЕРФЕКТЕН... А РАЗНИ НЕКАДЬРНИ ГОТВАЧКИ ДА НЕ ИЗЛИВАТ ЗЛОБАТА СИ ЗАЩОТО КОЗУНА ОТ ВСЕКИ НЕ СЕ ПРАВИ
19.04.2013 08:29
6
stefi
stefi
Имам няколко питанки:Масло къде се слага - не е написано,Какво печем - пирожки ,или козунак - за 20 минути няма как да стане.И една идея - ракията при маята ,ще втаса за 0 време:)
18.04.2013 21:28
румен
румен
колко масло и колко олио
18.04.2013 19:59
МАРИЯНА
МАРИЯНА
ДОБРЕ А КАКВО ЗНАЧИ 0,3ОЛИО+МАСЛО И ЯЙЦЕТО ЗА НАМАЗВАНЕ В ПЕТТЕ ОТ РЕЦЕПТАТА ЛИ Е ЛИ +1 СЪЩО И ЗАХАРТА ЗА ПОАНЕ ВЛИЗА ЛИ В КОЛИЧЕСТВОТО ОПИСАНО В РЕЦЕПТАТА
18.04.2013 19:57
Назърова
Назърова
Кое в снимката не ви харесва, госпожо Готвачке? Това си е плитка, като бухне -така става!!! А времето за печене си е наистина малко, поне още 20минутки.
18.04.2013 17:40