Вижте, черните миди не трябва да се разклащат, особено пък интензивно и на силен огън. Ще има да хрупате после.
24.05.2019 11:09
1
Yordanka Kovacheva
Благодаря за съвета, но когато са повече количество според мен е просто неизбежно. Представете си една или повече педя миди в тенджерата и ако ги оставиш така не биха се отворили и сготвили равномерно. Пак ще се случи, но тези, които са се отворили първи ще се пресготвят и станат сухи и жилави. А целта е да се отворят всички едновременно и да се извадят веднага, за да останат крехки.
Виждала съм в големи и хубави ресторанти тук в Испания, където живея, и ако знаете как изобщо не ги жалят :)) яко блъскане пада. Но те са на газови котлони и все пак не е като витрокерамиката у дома, при която внимавам да не потроша :) Досега нито една мида не ми се е счупила от това, че ги разклащам, а става въпрос за няколко секунди само.
Иначе ако готвим по- малко количество в широк съд само на един пласт миди, то наистина е излишно да ги пипаме.
Виждала съм в големи и хубави ресторанти тук в Испания, където живея, и ако знаете как изобщо не ги жалят :)) яко блъскане пада. Но те са на газови котлони и все пак не е като витрокерамиката у дома, при която внимавам да не потроша :) Досега нито една мида не ми се е счупила от това, че ги разклащам, а става въпрос за няколко секунди само.
Иначе ако готвим по- малко количество в широк съд само на един пласт миди, то наистина е излишно да ги пипаме.