Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Може 2 гр. Мая, но трябва да втасва цяла нощ !
20.09.2024 19:51
1
Анонимен
Анонимен
Благодаря! Става чудесно тесто и много вкусно!
02.09.2024 22:52
1
Анонимен
Анонимен
Стана супер!
Приготвям за втори път!
08.02.2024 12:14
3
Анонимен
Анонимен
Тестото е чудесно! Направих мини пици калцоне. Получиха се много добре!
01.11.2023 19:17
1
Анонимен
Анонимен
Oт тези съставки се получи доста твърдо тесто.Месих го в хлебопекарна и след това го извадих сега втасва.Ще видим крайния резултат!
28.07.2023 11:00
2
3
1
Анонимен
Анонимен
Месете на ръка. Става много хубаво тестото.
С въздушни мехурчета и меко и еластично.
08.02.2024 12:15
Nadelena30
Nadelena30
Страхотно
Благодаря ?
10.11.2022 19:58
1
Анонимен
Анонимен
А как и къде да се съхранява тестото? Да омесим повече, за да не месим, точим и втасваме всяка вечер.
18.04.2022 17:42
4
2
1
Потребител#337638
Потребител#337638
Меся тройна доза с едно кубче жива мая и цял пакет брашно. Разделям на 3, едното го правя веднага, две отиват във фризера. Става не само за пица, правя и питки от него.
25.03.2024 17:58
2
Димитър
Димитър
Класическо тесто за пица се приготвя от:
1кг. брашно тип "00"
2г . суха мая
600 мл.вода
30г. сол
30мл. зехтин
06.03.2020 22:10
42
10
3
Бойчо Николов
Бойчо Николов
Точно това е тестото за пици.
24.02.2024 09:38
1
Анонимен
Анонимен
И аз така я знам ! Тичната рецепта е това , след като омеси се оставя да почине 10-15 Мин , след това се прави на топки кг оставя се на омекне . След това се прибира в хладилник за 1-2 часа и става перфектно
16.03.2023 22:52
1
Бойчо Николов
Бойчо Николов
Уточнявам: В България няма такъв стандарт. Италия: 00 = 500 българско.
Германия: фино брашно - 405, 550, 812, 1050, 1600 - пълнозърнесто брашно.
Италия: 00 = 500, 0 = 650, 1 = 800, 2 = 950, пълнозърнесто = 1400-1600
Франция: 45, 55, 65, 80, 110, 150
27.03.2021 15:29
5
1
ChefKruzo
ChefKruzo
Следвах рецептата с известна импровизация.
Загрях леко докато започна да се вдига пара 2/3 от ч.ч. мляко като допълних с вода - общо 250 мл., добавих пакетче и половина суха мая от 7 гр., сол 1/3 с.л. и захар 1 с.л. равна. След като хубаво го разбърках оставих сместа да втаса за 20 мин.

Като кладенче в голяма купа сложих 3 ч.ч. брашно.

Към сместа добавих едно яйце и около 50 мл. олио защото нямах зехтин.

Омесих тестото с няколко щипки допълнително брашно докато нищо никъде не се лепеше - нито по купата, нито по пръстите
Втасва около час.
Перфектно :)
14.02.2019 19:11
27
4
Димитър Дадачев
Димитър Дадачев
Защо не сложиш мая-брашно 1 към 1 ?! Мисля , че ще се получи по-ефектно тесто !
29.04.2017 02:26
11
8
Таня Левенова
Таня Левенова
Суха мая само 7г
23.03.2017 12:53
8
3