Тази рецепта коментираха

Анонимен
Донкова
Донкова
Получи ми се супер и стана любимото ястие на мъжа ми.БЛАГОДАРЯ за рецептата!
30.11.2012 16:37
3
владислав василев
владислав василев
ориза малко ми се слепи и е леко мазничък но иначе добре

08.02.2012 15:20
Ico i Maia
Ico i Maia
Манджата стана супер. Вариш ориза до полуготово състояние и после изпълняваш следващите стъпки от процедурата. Успех на всички!
28.01.2012 01:43
2
2
milen
milen
Зорница май забрави да споменеш, че месото се добавя към ориза.
20.04.2011 01:23
2
Зорница
Зорница
Месото се нарязва на ленти или кубчета и се маринова с малко натурално нишесте и малко сол. След това се запържва в повече сгорещено олио, после се отцежда. Оризът се слага да заври във вряла вода и се бърка като огъня не трябва да е много силен. След това се залива със студена вода да се охладии се отцежда. В тиган се загрява олио и се изсипва разбитото яйце на тънка струя като се бърка с черпак да стане на конци. После се добавят и зеленчуците( зеле, морков суров, нарязан на тънки ивици, грах сварен, царевица консерва)бъркат се 30-40 сек. и се слага натриев глутамат или уей джин има го по големите градове в китайски магазини(слага се 1 щипка). Добавят се гъбите, за предпочитане пресни печурки или китайски черни гъби, ако има предварително накиснати в студена вода. През цялото време трябва да се бърка. След това се добавя ориза и пак малко глутамат, сол и се напръсква с бяло вино. Разбърква се хубаво. Това е цялата философия на ориза. Да ви е сладко.
06.03.2011 18:54
3
Badov
Badov
Не знам кой е успял да направи тази рецепта. Аз пробвах два пъти, резултатът беше нулев. Не пише колко се вари ориза, месото запържва ли се. Който е публикувал рецептата, само той си знае как се приготвя.
27.02.2011 22:28
5
2
едок нпи
едок нпи
Благодаря много, аз успях да я направя и стана все едно съм китаец. благодаря.
06.02.2011 18:32
1
6
Аз
Аз
Месото как се добавя, просто така сурово, не се ли запържва предварително и то ?
04.02.2011 11:12
2
4