Тази рецепта коментираха

Коментари (75)

Изпрати
Елица
Елица
05.06.2015 18:34
Страхотна рецепта. Аз си направих експеримента да пека 10 мин. на 220 градуса в малки силиконови формички и в малко по-големи алуминиеви. В силиконовите се изпече и от вътре и почти нямаше течна среда. В алуминиевите стана перфектно. Само не можах да го докарам да стане леко хрупкаво както исках.
3
1
Янулка Стефанова
Янулка Стефанова
23.04.2015 06:57
Аз замразявам купичките във фризер и ги вадя 10 мин.преди печене! Стават страхотни! Така разполагам със суфле доста дълго време!
2
0
Cheff Joro
Cheff Joro
17.04.2015 16:23
Имам едно ново и интересно предложение за суфле с бял шоколад!
Рецептата е за пет-шест суфлета:

Продукти:
3 яйца, 100 гр. бял шоколад/кувертюр(продава се в Кауфланд за около 4,50 лв. за 200 гр.), 60 гр. брашно, 120 гр. пудра захар, 120 гр. масло.

Приготвяне:
На водна баня(без да завира водата) се разтопява шоколада и маслото до получаване на консистенция, хубаво е да се бърка постоянно. След това се оставят леко да се охладят(за да не се пресекат с жълтъците). Разбиват се до пяна жълтъците с половината пудра захар(захарта се добавя в жълтъците постепенно), същото се прави и с белтъците и останалата захар до пяна.
След това маслото и шоколада се разбъркват ръчно с шпатула с жълтъка на пяна заедно с брашното(добавяно постепенно) и се добавят 20 мл.коняк, като получите еднородна смес се добавят разбитите белтъци постепенно, като се бърка със силиконова шпатула, бавно, само в една посока, за да се вкара въздух. Трябва да видите как се образуват мехури от средата на сместа, тогава нещата Ви се получават!!!
Оставяте сместа покрита с найлоново фолио(за да не поема миризми)в съда и поставяте в хладилник поне няколко часа да се охлади(Може да се ползва до около пет-шест дни в хладилник без проблем). След това преди печене, намазвате хубаво формата Ви с масло, след това с лъжица слагате половината смес в намазаната форма и добавяте в средата кубче черен, млечен или бял шоколад по избор, добавяте останалата смес до поне 1 см. преди ръба на формата и печете на 200 градуса около 10 мин. с вентилатор или 220 градуса без вентилатор(всяка печка си е малко самостоятелна затова продължителността я хващате с проби). Идеята е като сместа се изпече в средата да остане течна смес(около една супена лъжица), сервирате обърнато в чиния и леко цепнато на половина да потече шоколада, гарнирате с кокосови стърготини и топка сладолед и обирате овациите на консумиращите го(никога не сервирайте във формата за печене, не е същия ефекта върху консумиращия)! Суфлето е наслада - направете я и Вие такава!!
6
2
megitoos
megitoos
29.03.2015 10:26
A kyde se pribavq shokolada I masloto.
2
2
Cheff Joro
Cheff Joro
17.04.2015 15:20
След разтопяването им се изчаква да изстине малко и след това се разбърква с разбития на пяна жълтък и половината захар, след това в тях се слага коняка, бърка се в една посока, за да се вкара въздух!!!
2
1
Габи
Габи
19.03.2015 14:02
Дали е удачно десертът да се приготви предварително и да се претопли в микровълнова преди консумацията?
3
8
Chef Joro
Chef Joro
19.03.2015 22:34
Абсолютно НЕ, но може да стои до три-четири дни в хладилник в купа, добре покрит и да се изпече за 10 мин. преди сервиране, разликата е около 8 мин.! Очаквайте овациите на консумиращите като го приготвите на момента!
Ще повторя: "Най-доброто суфле става ако сместа е престояла в хладилник поне 12 ч. и тогава да се пече!"
7
3
Sheff Joro
Sheff Joro
17.03.2015 22:58
Хубаво е да се знае, че жълтък и белтък се разбиват по отделно с по половината захар(по-добре пудра). Разтопения шоколад не трябва да се смесва горещ с жълтъка, за да не се пресече! След разбъркването в една посока на жълтък и шоколад може да добавите 20 мл. хубав коняк и след това разбърквате в една посока с пяната от белтъците. Като го слагате във формите е хубаво да сложите половината количество, след това в средата около кубче шоколад и след това останалото количество до 1,5 см от края на формата! Най-доброто суфле става ако сместа е престояла в хладилник поне 12 ч. и тогава да се пече!
7
3
Аз
Аз
02.04.2015 18:23
Chef Joro - Ако оставим сместа в хладилника за 12 часа в купа няма ли да се вдвърди прекалено?!? После как ще се слага във формите. Или тук 20 мл. коняк ще я направи по-малко гъста..Благодаря предварително за отговора...
8
1
Chef Joro
Chef Joro
21.03.2015 00:33
В никакъв случай, най-добре в купа покрита плътно с фолио, за да не поема миризми!
6
1
Dani
Dani
15.02.2015 17:53
Poluchi se mnogo dobre, blagodarq za receptata
1
0
жоро
жоро
02.01.2015 15:40
Направих суфлето и се получи но направих и бяло суфле по същия начин но вместо какао сложих кокосови стърготини
3
0
Роси
Роси
23.11.2014 12:41
получиха се страхотни. Толкова са сладки, че едно ти е абсолютно достатъчно...
2
0
:)
:)
02.11.2014 12:39
много апетитно
4
1

Последно коментирани от категорията