Здравейте!Всичко следвах стриктно -но не ми зе изпекоха достатъчно,за да ги обърна (ползвала съм формички като на снимката).За колко време да ги пусна другия път?
29.12.2017 18:49
9
1
Миглена Иванова
Здравейте,аз си купих такива и първия път не ми се отлепиха.Но като реших да ги правя пак ги намазах с повече масло се отелепиха!Успех!
18.03.2018 19:43
6
Yana Palyusheva
Рецептата е супер! Станаха страхотни!
02.10.2017 15:42
6
Валка
Здравйте, фурна без вентилатор ли се пече суфлето?
13.03.2017 21:51
58
6
1
Миглена Иванова
Моята е с вентилатор!
18.03.2018 19:44
1
Ivanova Miglena
Браво!Много съм доволна,а децата още повече!Станаха чудесни!
10.05.2016 16:45
17
1
Албена Асенова-Писева
Продават формички за еднократна употреба.Аз ги правя в тях.
06.05.2016 09:53
19
9
Monika Ivanova
аз нямам такива форми, може ли в тава за мъфини или чашки нещо?
06.05.2016 09:39
85
16
Потребител#167180
Чудесна рецепта!
04.05.2016 17:49
9
2
Ивелина
Направих го. Получи ми се от първия път.Благодаря за рецептата на авторката. Някъде в коментарите четох, че е по-добре да се ползва пудра захар. Така и направих, всичко останало направих според рецептата и ми се получиха страхотни суфлета.
23.04.2016 18:42
3
1
Ивелина
Гарнирайте с някакъв плодов сладолед, жестоко е.
23.04.2016 18:43
9
2
Мария
Здравейте! Искам да благодаря на автора/ката за прекрасната рецепта! И на мен ми е за първи път и стана изключително вкусно! Искам да допълня за улеснение на "публиката", че няма смисъл да бъркат в началото непрестанно маслото и шоколата, оставете ги 10-20 минути на водна баня и когато се разтопят се разбъркват за една минута и се получава прекрасна хомогенна смес.
16.03.2016 22:50
18
4
Anonimen
Първата рецепта на която се спрях, беше тази. Само, че вместо натурален шоколад аз сложих млечен. Суфлето стана превъзходно. Много ви благодаря за прекрасните рецепти.
11.02.2016 13:49
14
2
Потребител#165767
Най-вкусното суфле, което съм правила някога
11.02.2016 11:01
10
Ирена Николова
Суфлето стана много вкусно!
05.02.2016 15:38
3
1
Снежа Е.
Моите суфлета стана луда работа. Пекох ги в алуминиеви формички и понеже станаха много ги замразих и за друг път.
05.12.2015 20:28
3
1
Mariane
Следващият път вместо да ги замразявате във фризер, ни ги изпратете. Обещаваме, че и трошичка няма да остане :)
05.02.2016 16:03
6
Киара
Станаха чудесни! Различното при мен е, че сложих млечен шоколад вместо черен.. , но иначе са супер.
06.06.2015 18:05
1
Елица
Страхотна рецепта. Аз си направих експеримента да пека 10 мин. на 220 градуса в малки силиконови формички и в малко по-големи алуминиеви. В силиконовите се изпече и от вътре и почти нямаше течна среда. В алуминиевите стана перфектно. Само не можах да го докарам да стане леко хрупкаво както исках.
05.06.2015 18:34
3
1
Янулка Стефанова
Аз замразявам купичките във фризер и ги вадя 10 мин.преди печене! Стават страхотни! Така разполагам със суфле доста дълго време!
23.04.2015 06:57
3
Cheff Joro
Имам едно ново и интересно предложение за суфле с бял шоколад!
Рецептата е за пет-шест суфлета:
Продукти:
3 яйца, 100 гр. бял шоколад/кувертюр(продава се в Кауфланд за около 4,50 лв. за 200 гр.), 60 гр. брашно, 120 гр. пудра захар, 120 гр. масло.
Приготвяне:
На водна баня(без да завира водата) се разтопява шоколада и маслото до получаване на консистенция, хубаво е да се бърка постоянно. След това се оставят леко да се охладят(за да не се пресекат с жълтъците). Разбиват се до пяна жълтъците с половината пудра захар(захарта се добавя в жълтъците постепенно), същото се прави и с белтъците и останалата захар до пяна.
След това маслото и шоколада се разбъркват ръчно с шпатула с жълтъка на пяна заедно с брашното(добавяно постепенно) и се добавят 20 мл.коняк, като получите еднородна смес се добавят разбитите белтъци постепенно, като се бърка със силиконова шпатула, бавно, само в една посока, за да се вкара въздух. Трябва да видите как се образуват мехури от средата на сместа, тогава нещата Ви се получават!!!
Оставяте сместа покрита с найлоново фолио(за да не поема миризми)в съда и поставяте в хладилник поне няколко часа да се охлади(Може да се ползва до около пет-шест дни в хладилник без проблем). След това преди печене, намазвате хубаво формата Ви с масло, след това с лъжица слагате половината смес в намазаната форма и добавяте в средата кубче черен, млечен или бял шоколад по избор, добавяте останалата смес до поне 1 см. преди ръба на формата и печете на 200 градуса около 10 мин. с вентилатор или 220 градуса без вентилатор(всяка печка си е малко самостоятелна затова продължителността я хващате с проби). Идеята е като сместа се изпече в средата да остане течна смес(около една супена лъжица), сервирате обърнато в чиния и леко цепнато на половина да потече шоколада, гарнирате с кокосови стърготини и топка сладолед и обирате овациите на консумиращите го(никога не сервирайте във формата за печене, не е същия ефекта върху консумиращия)! Суфлето е наслада - направете я и Вие такава!!
17.04.2015 16:23
8
2
megitoos
A kyde se pribavq shokolada I masloto.
29.03.2015 10:26
2
2
1
Cheff Joro
След разтопяването им се изчаква да изстине малко и след това се разбърква с разбития на пяна жълтък и половината захар, след това в тях се слага коняка, бърка се в една посока, за да се вкара въздух!!!
17.04.2015 15:20
2
1
Габи
Дали е удачно десертът да се приготви предварително и да се претопли в микровълнова преди консумацията?
19.03.2015 14:02
3
8
1
Chef Joro
Абсолютно НЕ, но може да стои до три-четири дни в хладилник в купа, добре покрит и да се изпече за 10 мин. преди сервиране, разликата е около 8 мин.! Очаквайте овациите на консумиращите като го приготвите на момента!
Ще повторя: "Най-доброто суфле става ако сместа е престояла в хладилник поне 12 ч. и тогава да се пече!"
19.03.2015 22:34
8
3
Sheff Joro
Хубаво е да се знае, че жълтък и белтък се разбиват по отделно с по половината захар(по-добре пудра). Разтопения шоколад не трябва да се смесва горещ с жълтъка, за да не се пресече! След разбъркването в една посока на жълтък и шоколад може да добавите 20 мл. хубав коняк и след това разбърквате в една посока с пяната от белтъците. Като го слагате във формите е хубаво да сложите половината количество, след това в средата около кубче шоколад и след това останалото количество до 1,5 см от края на формата! Най-доброто суфле става ако сместа е престояла в хладилник поне 12 ч. и тогава да се пече!
17.03.2015 22:58
7
3
3
Аз
Chef Joro - Ако оставим сместа в хладилника за 12 часа в купа няма ли да се вдвърди прекалено?!? После как ще се слага във формите. Или тук 20 мл. коняк ще я направи по-малко гъста..Благодаря предварително за отговора...
02.04.2015 18:23
8
1
Chef Joro
В никакъв случай, най-добре в купа покрита плътно с фолио, за да не поема миризми!
21.03.2015 00:33
6
1
Биби
Сместа във формите ли е добре да престои в хладилника?
Рецептата е за пет-шест суфлета:
Продукти:
3 яйца, 100 гр. бял шоколад/кувертюр(продава се в Кауфланд за около 4,50 лв. за 200 гр.), 60 гр. брашно, 120 гр. пудра захар, 120 гр. масло.
Приготвяне:
На водна баня(без да завира водата) се разтопява шоколада и маслото до получаване на консистенция, хубаво е да се бърка постоянно. След това се оставят леко да се охладят(за да не се пресекат с жълтъците). Разбиват се до пяна жълтъците с половината пудра захар(захарта се добавя в жълтъците постепенно), същото се прави и с белтъците и останалата захар до пяна.
След това маслото и шоколада се разбъркват ръчно с шпатула с жълтъка на пяна заедно с брашното(добавяно постепенно) и се добавят 20 мл.коняк, като получите еднородна смес се добавят разбитите белтъци постепенно, като се бърка със силиконова шпатула, бавно, само в една посока, за да се вкара въздух. Трябва да видите как се образуват мехури от средата на сместа, тогава нещата Ви се получават!!!
Оставяте сместа покрита с найлоново фолио(за да не поема миризми)в съда и поставяте в хладилник поне няколко часа да се охлади(Може да се ползва до около пет-шест дни в хладилник без проблем). След това преди печене, намазвате хубаво формата Ви с масло, след това с лъжица слагате половината смес в намазаната форма и добавяте в средата кубче черен, млечен или бял шоколад по избор, добавяте останалата смес до поне 1 см. преди ръба на формата и печете на 200 градуса около 10 мин. с вентилатор или 220 градуса без вентилатор(всяка печка си е малко самостоятелна затова продължителността я хващате с проби). Идеята е като сместа се изпече в средата да остане течна смес(около една супена лъжица), сервирате обърнато в чиния и леко цепнато на половина да потече шоколада, гарнирате с кокосови стърготини и топка сладолед и обирате овациите на консумиращите го(никога не сервирайте във формата за печене, не е същия ефекта върху консумиращия)! Суфлето е наслада - направете я и Вие такава!!
Ще повторя: "Най-доброто суфле става ако сместа е престояла в хладилник поне 12 ч. и тогава да се пече!"