Много интересна рецепта. Но не отговори на моите очаквания. Вкуса повече се доближава до някакво изделие направено от готово тесто закупено от магазина. Търся рецепта, за истинските кифли с мармалад, които се продаваха преди 30г. Може би нещо като козуначено тесто с мармалад?
Иначе кифлите ми станаха перфектни според приятели, ама ако ги бях напълнил с плънка от сирене - според мен щяха да са по добри.
Шипковия мармалад си го правя сам, по магазините няма такъв истински.
Свърши се, така че следващ опит ще е след една година.
28.12.2014 00:23
10
9
3
Потребител#201927
не ми позволявя системата да изпратя линк - търсете Оригинални Макови Кифли по БДС от 1966 г. в този сайт.
19.11.2019 03:00
Потребител#201927
Да ви е сладко
19.11.2019 02:58
Потребител#201927
Ето я рецептата за кифлите, които се продаваха преди 30 години. Абсолютно невероятни!
19.11.2019 02:57
Ицо
Стават идеални и то доста количество, уникални
07.12.2014 17:23
5
3
Митка
Невероятна рецепта!От първият път се получиха и то доста като количество!
03.12.2014 21:39
5
1
Ели
От първия път се получи ! Много хубава рецепта , станаха чудесни :)
28.01.2015 23:33
5
Нери
Станаха прекрасни
19.11.2014 17:48
2
1
Маги
Великолепни кифлички! Направих част със сладко от сливи и орехи и другата половина- със смес от сирене, кашкавал и топено сирене, както някой беше споменал :). Станаха пухкави и се изпекоха добре. Моята доза беше по-малка, но отиде повечко брашно от предвиденото. Захарта може да се увеличи малко, но това е и въпрос на предпочитание. Благодаря за хубавата рецепта!
02.11.2014 15:28
2
7
веси
Наистина станаха същите като на снимката и са много пухкави и вкусни :-)
Тъкмо си похапваме....
30.08.2014 21:59
1
2
nov
Какво означава "пекат се на 200 и постепенно на 250градуса? Фурната трябва ли да е загрята предварително?
09.07.2014 14:39
6
1
1
Маги
Аз предварително загрях моята фурна на 160 градуса като ги пекох, увеличих на 200 като ги сложих и така ги и оставих, докато правех втората партида. Чак накрая вдигнах на 230 за няколко минути и беше достатъчно.
02.11.2014 15:39
4
Лиляна
Много вкусни, и лесно се приготвят, поздравления
08.04.2014 16:44
7
2
LEYLYA
Рецептата е сполучлива.Станаха превъзходни!Слагам 5 звездички!!!
28.03.2014 12:13
10
7
Polinna
5 от 5, много са вкусни!
Първият път ги направих точно ,както е описано в рецептата, а вторият път направих смес от кашкавал,топено сирене,бяло сирене и синъо сирене (всички вкъщи се лепят на сирената, като мухи на мед)..та вторият ми опит беше експеримент, но успешен. :)
Благодаря ти Иве за рецептата!
Успех :)
24.03.2014 14:28
5
1
анонимна
Млякото в тенджера ли се стопля
12.03.2014 10:06
7
13
DALLY
Аз ги направих с шоколад и станаха направо превъзходни!!!
02.03.2014 16:07
4
2
Светла
Току-що и аз ги правих . Страхотни са, много пухкави!
5 звездички от мен :)
01.03.2014 21:14
4
1
Райо
Супер са!!!
23.02.2014 14:45
2
2
Радослава
страхотни стават:)
29.01.2014 15:19
3
Краси
прекрасни са....вече 2 пъти ги правя и в къщи са много доволни
Иначе кифлите ми станаха перфектни според приятели, ама ако ги бях напълнил с плънка от сирене - според мен щяха да са по добри.
Шипковия мармалад си го правя сам, по магазините няма такъв истински.
Свърши се, така че следващ опит ще е след една година.
Тъкмо си похапваме....
Първият път ги направих точно ,както е описано в рецептата, а вторият път направих смес от кашкавал,топено сирене,бяло сирене и синъо сирене (всички вкъщи се лепят на сирената, като мухи на мед)..та вторият ми опит беше експеримент, но успешен. :)
Благодаря ти Иве за рецептата!
Успех :)
5 звездички от мен :)