Аз, задължително изкисвам месото поне 5-6 часа след, като е престояло 24 ч в солта, иначе става много солено.
12.06.2016 10:12
12
3
2
Анонимен
Да , задължително изкисване след осоляването.Не може да се яде от сол.Сега съм го свалил след 2 седмици сушене и съм го сложил във вода.Пак ще го провеся да поизсъхне ...и дано се получи .
06.12.2023 07:39
Анонимен
Как го изкисвате?
19.10.2022 19:58
Татяна Димитрова
прилагам снимка на нашето производство наредено в мозайка от мезета /филето е най-вляво на снимката/
29.01.2016 14:04
18
1
Ваня Георгиева
И ние го правим с червен пипер,черен,чубрица и на студено проветриво място,но не и във влажно помещение. Придобива лош мирис.
27.01.2016 16:26
5
Веселина Константинова
Да, и филето се суши на тераса или под навес, стига да е проветриво и да не огрява слънцето.
27.01.2016 15:54
1
Марина
Ще задам, най вероятно леко тъп въпрос... има ли значение температурата? В смисъл примерно суджуците си ги сушим на терасата и за тях нали трябва да е много студено, за да стегнат. За това филе същото ли важи, понеже не съм запозната по тази тема?
27.01.2016 13:28
2
1
1
Анонимен
въпроса ви не е тъп, напротив точно много хора тук бъркат и трябва филето задължително да е на сухо място и да не го блъска директна слънчева светлина, може да се прави и през лятото дори, слагате ги в амбалажна хартия или вестник подчертавам хартия защото влагата излиза от филето и трябва да си замине някъде. След като ги сложите в хладилника всеки ден се обръщат докато не започнете да усещате изсушаването
28.11.2023 08:29
Веселина Константинова
Подправките са въпрос на вкус, така че е възможно всякакви вариации.
27.01.2016 13:17
1
Мариела Христова
Аз като приготвям освен тези подправки добавям и по малко чесън, дивесил, целина и босилек.
27.01.2016 07:39
1
1
Илияна Димова
да и ние така приготвяме филе с подправки , слагаме подправки чубрица,червен пипер и сминдух
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани