Тази рецепта коментираха

Анонимен
Потребител#176785
Потребител#176785
Предполагам, че маслото е за намазване, а олиото за какво е?
15.03.2018 11:56
1
Потребител#176539
Потребител#176539
За втори път ги приготвям и пак станаха уникално вкусни! Благодаря за страхотната рецепта!
03.09.2016 12:23
2
1
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Да ви е сладко,много се радвам,че са ви харесали :)
05.09.2016 00:53
Албена Асенова
Албена Асенова
мътеница какво е?
28.05.2016 07:52
2
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
мътеницата се прави в специален съд дървен или електрически. Дървеният е старовремски и в нашия край му казват бучка или бутелка. В него се слага кисело мляко и хладка вода, след което се бие или върти докато не излезе най-отгоре маслото. Маслото се събира с дървена лъжица и е много вкусно за консумиране. А обезмаслената течност наречена мътеница е чудесна и много освежаваща напитка в горещите летни дни, особено ако е изстудена и малко престояла, тогава има специфичен резлив вкус. Това мога да кажа по въпросза за мътеницата от собствен опит, а тези морудници са много вкусни, особено поднесени за закуска с мътеница :-)
28.05.2016 15:08
2
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Майка е от този край и като бях малка летата ни минаваха там.Спомням си,че мъжете след препиване умираха за тази мътеница.Тя е като айряна,но има много специфичен резлив вкус,като на прокиснало мляко.Не знам точната технологията на приготвяне,но това е най-близкото сравнение,което мога да направя :)
28.05.2016 09:06
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
От къде идва това име в кой край на България, питам защото никога не съм чувала това име.
28.05.2016 00:16
1
1
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Това са родопските палачинки и оригиналната рецепта е с мътеница :]
28.05.2016 01:12