Тази рецепта коментираха

Анонимен
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Не съм имала проблеми със сухата мая и винаги имам за всеки случай в шкафа,но винаги използвам жива мая защото според мен много по-добре бухват хлебчетата или каквото там приготвям,с нея.
31.05.2016 19:24
1
1
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Не мисля,че е така.Аз както споменах използвам само суха и винаги резултата ми е повече от отличен.Докато майката на мъжа ми използва само жива .. мине,не мине питките и са като на първолак.И не го казвам,за да набедя жената,напротив - доста добра кулинарка е.Но пък в крайна сметка,на кой каквато му допада.Това е идеята на избора :)))
31.05.2016 19:37
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Прекрасна питка,не съм почитателка на сухата мая,имам няколко провала с нея и предпочитам прясна мая,вероятно защото не я активирам,забелязвам че ти я разтваряш и оставяш да шупне като прясната,аз си я добавям направо към брашното и ми се е случвало да не бухва тестото,затова напоследък избягвам да я ползвам
31.05.2016 16:54
1
1
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Сия,аз изполвам само суха мая,но задължително я оставям да се яктивира.Така се застраховам,че маята ще си свърши работата.И на мен ми се е случвало няколко пъти да сложа пакетче и изобщо да не мръдне,при което слагам второ,маята се активира и всичко е ок.Но ако вече е замесено тестото,нищо не може вече да се направи. :)
31.05.2016 19:17
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Страхотна е. Аз я правя само че с жива мая но и със суха става страхотно мека и пухкава.
31.05.2016 12:24
1