Вашата рецепта използвах и за моят първи козунак! Стана уникален, страшно вкусен и съм страшно благодарна за лесното и достъпно обяснение! Весели и светли празници :)
15.04.2017 16:26
marcheva14
Това ти е първи козунак??? отличничка! Това означава ,че ще ги работиш по Великден още много. Ваня те е посъветвала да слагаш мас, никога не го прави и веднага ще се аргументирам защо, първо са ми слабост да правя козунаци и второ, само в България се е слагало мас назад в годините защото сме били много беден народ, а мас колкото искаш е имало по селата и да се слага масло е било лукс и така е останало и занапред . Няма Великденски хляб в никоя Европейска рецепта, специално съм ги разглеждала една по една. Всички обредни хлябове за този празник се правят само с най-хубавите продукти. Стафидите - напоени предварително в ром наистина се слагат вътре в тестото за да не прегарят.
Не се заяждам, девойки прекрасни, но първо обичам да се коментират различни рецепти, а и винаги различните мнения по дадени рецепти ми харесва, а там където съм сигурна в направата на дадена рецепта мога да споря, и още веднъж не се заяждам, а съм усмихната.
01.10.2016 20:57
3
2
Елена Стефанова Йорданова
Маслото наистина ще придаде по-добър аромат на козунака,може да добавиш и парченца шоколад.Става страхотен!Съжалявам за оценката,нещо обърках звездичките :)
01.10.2016 14:37
1
1
Евтини Рецепти
Всеки следващ ще го правя различен - с локум,с шоколад.Благодаря Ели,ще се доверя на майстор като теб :).
01.10.2016 14:48
Ваня Георгиева
Много вкусно изглежда, аз слагам от златните стафиди но само вътре го омесвам защото отгоре като се препекат и стават твърди. Мас също може да сложиш малко ако имаш или масло.:)
01.10.2016 13:30
marcheva14
Соня чудесен козунак с чудесна структура! Формата му се е запазила при изпичане. Бих те посъветвала, ако не се сърдиш веднага ще го изтрия, мазнината да я вдигнеш на грамаж 250 т и да е в повече на маслото и по-малко на олиото, но нека да го има защото то дава мекота в козунака, но пък маслото играе роля за хубав аромат, например 200 масло и 50 мл олио. Така са ме учили, така и аз предавам наученото, а ако не вярваш отвори да видиш моите козунаци. Както виждам сложила си от тъмните стафиди, те са повече за готвене, защото са с по кисел вкус, златните са по -сладки и по подходящи. Само споделих.
01.10.2016 12:43
1
2
1
Евтини Рецепти
Ще пробвам следващия път,защото аз също много харесвам аромата на маслото.Тези стафиди използвам,защото са си производство на мама :) А това ми е първия козунак,който правя,така че нямам нищо против да поексперементирам.Благодаря за съветите :)
Не се заяждам, девойки прекрасни, но първо обичам да се коментират различни рецепти, а и винаги различните мнения по дадени рецепти ми харесва, а там където съм сигурна в направата на дадена рецепта мога да споря, и още веднъж не се заяждам, а съм усмихната.