Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Споделям вашата рецепта.Аз съм от Търновския край, недалеко от гр Елена, където са майсторите на тези мезета
Аз осолявам 24ч.рибицата, после измивам и 12 ч.обезсолявам.Подправям с червен пипер(може да е пушен),чубрица и чер пипер.Подправките са според желанието.Съхнат на терасата около 3 седмици, обвити в марля или тензух.
Да Ви е сладко и на здраве!
30.11.2024 22:12
4
Анонимен
Анонимен
Чудесно си описал процедурата, но осоляването за 72 часа по моят вкус е прекалено и ще стане много солено. Аз го правя 24/12 часа или 12 в сол 6 изкисване. След изкисване ги затискам между две дъски и ги оставям за 3 часа хубаво да се изцедят.
12.01.2024 19:04
7