Тази рецепта коментираха

Анонимен
Яница Николова
Яница Николова
Супер!
28.07.2018 23:11
Mani Ivanov
Mani Ivanov
Няма проблем,ето и оригинала на испански,италиански как се прави хляба /извинявай забележката ми беше неуместна,по важна е рацептата//.........
08.09.2017 11:06
4
marcheva14
marcheva14
Данче, качвам още няколко снимки на този хляб Чабата. Разкошен е и ти го знаеш. Само да ти споделя, че съм го завъртяла с една голяма дървена лъжица в началото за да събера брашното, не съм го слагала в миксера, после с широката шпатула го прехвърлях за малко време от ляво на дясно и го оставих да втасва. Когато е наполовина втасал отново с шпатулата започнах да го прехвърлям /захлупвам и изтеглям от външната страна към вътрешната. Той спадна, разбира се и го оставих отново да втасва, и така до 5 пъти. Накрая го оформих върху много брашно с две шпатули, защото тестото е изключително лепкаво, да не кажа че е точно като желе и го хвърлих във фурната в купичка вода. Споделям го с теб, защото си имахме наш си разговор. Поздрав!
13.05.2017 02:30
6
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Мани Иванов, може би имаш основание за изписването и съответно за произношението на "Чабата". Била съм и в двете страни, Испания и Италия, като турист разбира се, и на двете места ми е звучал близко в общи линии. Не владея и двата езика, владея много добре друг чужд език. Нямам претенции относно твоята забележка, може би си прав, но по-важното е в този случай ,че е аз си намерих "моята " си рецепта за този тъй вкусен хляб. Вчера пак го направих и е с повече от прекрасен резултата. Това е важното за мен. Приготвянето му е изключително лесно, разбъркваш с една лъжица/миксер оставяш да се вдигне и печеш. За съжаление много съм изписала като рецепта, но исках да я представя точно така както се прави, може би това повече плаши, като работа, но в действителност не е така. Вчера го оставих на най-топлото място в кухнята и го зарязах сам да си се оправя и той взе че си стана така прекрасен, както съм и споделила. Не ми беше удобно отново да пускам снимки и да товаря рецептата, защото вече го има на яве, но трябва да ти кажа, че се бяха получили още по големи вътрешни шупли, което и се търси.
29.04.2017 12:10
4
2
Mani Ivanov
Mani Ivanov
Мисля че има някаква грешка ,или ако освен вече буквата Р на испански да е станала на V ,,,пише се chapata,,a ne chavata
29.04.2017 10:32
1
Покажи всички подкоментари
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Благодарности за хубавата рецепта, Миме. Следвах стриктно инструкцийте и се получи страхотен хляб, чабата. Може би на вид не го докарах много, но пък още топъл го разчупих, защото не му устоях и текстурата и вкусът му ме очароваха :) Тази вечер ще краси трапезата ми :)
27.04.2017 14:16

Последно коментирани