Тази рецепта коментираха

Анонимен
marcheva14
marcheva14
За съжаление нямах възможност по-рано да добавя точно как се сгъва тестото при направата на багетата. След като се оформи с ръце на малък правоъгълник, както съм посочила и размер, основно с палец и подкрепящи пръсти се подхваща долната страна на тестото и започва да се сгъва към центъра, основно се работи с палец, спира до там и се започва с горната му страна на тестото . Двете страни се срещат точно по средата, образува се ръб, който е оформен с пръстите, обръща се тестото и отново се оформя на правоъгълник. Така то се разточва малко по-малко и става по-дълга багетата. Това сгъване на багетата е задължително при направата на всяка френска багета, то е в основата за да стане дълга, гладка и оформена добре.
15.10.2017 00:26