Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Завива ли се тавата с алуминиево фолио. И може ли да се приготви в гювеч? Благодаря предварително!
12.02.2024 11:04
1
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте. Не е задължително да се покрива съда.
Не съм правила в гювеч, но предполагам, че няма проблем, дори може би ще е по- добре.
Успех!
Ако ги приготвите така, ще се радвам да споделите резултата.
12.02.2024 16:23
Анонимен
Анонимен
Страхотна рецепта! Наистина вкусно и нестандартно....аз обаче не сложих толкова мас, защото не намерих..... получи се и без нея!
06.12.2022 10:05
1
Потребител#206389
Потребител#206389
Здравейте! Рецептата изглежда страхотно. Мога ли да ползвам мазнината останала след готвенето повторно?
06.02.2018 13:22
1
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте! Благодаря ви :) Да, може да ползвате повторно патешката мас като задължително я претопите на слаб огън и после я прецедите. Освен за патешки бутчета в нея може да си приготвите и пилешки бутчета конфи, стават много вкусни. Освен това и картофки приготвени с патешка мас, както и други зеленчуци добиват уникален вкус и аромат.
06.02.2018 14:01
1
marcheva14
marcheva14
Дани, разкошна рецепта! Имам питане, две патешки бутчета не биха могли да пуснат толкова патешка мазнина, 500 мл., това ме учуди, защото съм пекла патица и е горе-долу толкава количеството мазнина от цялата птица, а тя не е голяма. . Отстраних я, събрах я в едно бурканче и може да се ползва за друг път. Това ме учудва, количеството мазнина......Дай малко разяснение, моля те. Поздрав!
09.11.2017 14:16
1
4
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Усмивка и от мен :)
Аз мисля, че да, трудно е да се намери в България патешка мас, но и си мисля, че все пак има някъде, защото съм виждала да правят патешкото месо по този начин. Другия вариант е както казах да си я приготвим сами от изрезки. Просто, който реши да си го сготви може да намери начин :) Аз давам идейка, а все на някой може да се окаже полезна и приложима.
Много ти благодаря за хубавите думи и похвалата и хубава вечер! :)
09.11.2017 18:30
1
1
marcheva14
marcheva14
Дани, точно затова попитах, защото тук такава патешка мазнина на кг. не се продава, няма от къде да се вземе, затова и въпроса ми е съвсем резонен, ясно е , че при теб има, както и предполагах. Ясно ми е всичко, добре е обяснено, но за момента не е приложимо при мен, защото точно патешката мазнина играе огромна роля при готвенето на месото, първо, добре го овкусява, омекотява го, сочно е, и второ, има хубав аромат, който аз харесвам. Браво, Дани! Казах ли ти, че трябва да ни поканиш на гости, ако не съм ти казала, казвам ти отново. Усмивка!!!!. Шегувка!
09.11.2017 17:28
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Мимка, сега си препрочетох рецептата, защото си викам: "Абе да не би да не съм обяснила както трябва.. "Но не, ясно съм упоменала, че суровите бутчета се заливат с патешката разтопена мас. То няма как да е дошла тази мазнина, тъй като са сурови още и тепърва ще ги готвим във мазнината, която трябва да ги покрива;) Това е всъщност метода наречен конфи. :) Поздравче!
09.11.2017 15:15
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравей мила :) Разбира се, че патешките бутчета немогат да пуснат толкова мазнина, нито дори на половината на това количество. Затова съм упоменала патешката мас като отделна съставка /продукт от рецептата.Тя трябва да се закупи от някоя птицекланница или специализиран за такива продукти магазин, както и може да се приготви от патешки изрезки(но са необходими доста, затова най-добре да си се вземе готова отнякъде) Забравила съм да упомена също, че ако се прави по-голямо количество за консервиране ще трябва даже още по 400 мл. на всеки две бутчета, за да бъдат те идеално покрити от нея. Но рецептата е по-скоро за директна консумация, а съветът за консервиране го давам между другот, все пак ако някой реши да си направи повечко.
Също така тук се възползвам и да уточня, че за сосчето лука не се запържва в патешката мазнина(тя загаря лесно), а в зехтин-бях го пропуснала и го редактирах, но или съм забравила да натисна бутона "запиши" или момичетата редакторки не са сметнали за необходимо да го добавят. Не е фатално, защото всъщност се готви на бавен огън и може и да не загори, но все пак не съм пробвала, така че немога да дам гаранция.
09.11.2017 15:06
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Това е за оценка 10, Дани!
09.11.2017 13:19
1
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Благодаря, Теди, но всъщност рецептата е много лесна.. :)
09.11.2017 13:30