Как автора знае, че за печенето на пуйката са необходими 180 мин, когато не се знае колко тежи пуйката. Първоначално пуйката се слага за 30 мин на 220 С във загрята фурна, а след това се пече на 170 С на всеки половин кг тегло са нужни по 30 мин. Или ако пуйката тежи 3 кг то печем 30мин /на 220С/+180 мин на 170С/ или общо 210 мин / 3,30 часа. Месото на пуйката не е мазно и бързо може да стане сухо, особено гърдите, не е лошо да сложите над тях слайсове по мазен бекон. Също много важно, веднага след фурната пуйката се оставя да "почине" с цел соковете на месото да се върнат по местата и месото да е крехко, същото важи за всички печени меса на фурна
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани