Тази рецепта коментираха

Анонимен
Светла Евънс
Светла Евънс
Как автора знае, че за печенето на пуйката са необходими 180 мин, когато не се знае колко тежи пуйката. Първоначално пуйката се слага за 30 мин на 220 С във загрята фурна, а след това се пече на 170 С на всеки половин кг тегло са нужни по 30 мин. Или ако пуйката тежи 3 кг то печем 30мин /на 220С/+180 мин на 170С/ или общо 210 мин / 3,30 часа. Месото на пуйката не е мазно и бързо може да стане сухо, особено гърдите, не е лошо да сложите над тях слайсове по мазен бекон. Също много важно, веднага след фурната пуйката се оставя да "почине" с цел соковете на месото да се върнат по местата и месото да е крехко, същото важи за всички печени меса на фурна
28.12.2020 18:25