Тази е класическа за нас, но мусаката е гръцко ястие, а те я правят и с патладжани - не е много по-различна, но е вкусна. Освен това слагат и джоджен на всичко, което е с кайма - страхотно е!
14.09.2015 14:25
2
Стамова
Ако нарежете картофите на кубчета,прибавите каймата,без да я запържвате,добавяте доматен сок/или настъргани домати/,сол,черен пипер и червен пипер на вкус и ръчно добре да разбъркате сместта,след което се слага малко олио и няколко дафинови листа между картофите.Запичате и след това слагате заливка от мляко,жълтъци и брашно.Отново запичате и ще се уверите,че без лук и запръжки стомахът ви ще е по-доволен.Става много вкусно и по този начин.Добър апетит!
05.10.2013 12:24
11
B_Princess
Малко липсва описание за морков, чубрица и още подправки, но мисля ги има. А за бешамела съм съгласна с Боби, уникално е , аз и на пълнените чушки с кайма и ориз го слагам, няма такъв аромат !
30.09.2013 20:51
1
Боби
Най-сладката мусака е със сос ''Бешамел'' и пържен патладжан между редовете.
06.04.2013 21:03
4
Michelle
Благодаря !
24.03.2013 19:44
Тодорова
Това е най-точното и ясно описание на любимата на всички мусака. Наистина класика в жанра.
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани