Пица с артишок, риба тон и шунка

ЗорицаЗорицаГуру94125328674
04/07/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо309
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва върху набрашнен плот. От тестото може да направите една голяма семейна пица или две по-малки.

Прехвърляме в намазаната с олио и поръсена с брашно тавичка.

Смесваме доматената паста с малко зехтин от консервата риба тон и намазваме пицата, като по края се оставя два пръста ръбче, което трябва да остане ненамазано.

Разпределяме равномерно върху пицата шунката на слайсове, рибата тон, нарязаните на едри парчета глави артишок, нарязваните на ленти киселите краставички и печените мариновани зелени чушки, настъргания кашкавал и целите маслини.

Поръсваме със стритите сухи подправки – риган и босилек на вкус, поливаме със струйка зехтин, останала от консервата риба тон и пъхаме пицата в предварително нагорещена на максимална температура фурна, на средна решетка и включен вентилатор.

Пече се до готовност, докато стане хрупкава по краищата – в моя случай около 15 минути, при температура на фурната 240 градуса.

Нарязва се на порциони парчета и се сервира гореща с добре изстудена бира или бяло винце.

Добър апетит и наздраве!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар