Неустоима цаца във фурна по варненски

Неустоима цаца във фурна по варненски
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
25/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции1
"Без пържене, без задимяване - перфектната цаца за бира на фурна по Варненски"

Необходими Продукти

  • цаца - 1 кг риба
  • сол
  • брашно - 200 г за овалване
  • червен пипер - 50 г
  • зехтин - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешностите и главите. Измийте я и я подсушете. Посолете.

Смесете брашното с червения пипер в купа.

Загрейте тавата /дъното ѝ трябва да бъде абсолютно сухо/, поръсете със зехтин.

Оваляйте всяка рибка в сухата смес и я подредете в тавата, без да я застъпвате.

Изпечете в загрята фурна на 200°C до приятен златист загар.

Поднесете с картофки, лимон и студена бира.

Уникална е, изключително лесна и здравословна!

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: