Неустоима цаца във фурна по варненски

25/07/2018
"Без пържене, без задимяване - перфектната цаца за бира на фурна по Варненски "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
46 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо174 596
  • Преглеждания за месеца1961
  • Преглеждания за седмицата98
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена46

Необходими Съставки

  • цаца - 1 кг риба
  • сол
  • брашно - 200 г за овалване
  • червен пипер - 50 г
  • зехтин - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешностите и главите. Измийте я и я подсушете. Посолете.

Смесете брашното с червения пипер в купа.

Загрейте тавата /дъното ѝ трябва да бъде абсолютно сухо/, поръсете със зехтин.

Оваляйте всяка рибка в сухата смес и я подредете в тавата, без да я застъпвате.

Изпечете в загрята фурна на 200°C до приятен златист загар.

Поднесете с картофки, лимон и студена бира.

Уникална е, изключително лесна и здравословна!

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Накова
Накова
06.06.2019 23:39
Първо, рибата се казва Трицона, а не цаца.
И във Варна тази рецепта с червен пипер не е популярна.
Но пък може и да е вкусна, по скоро ми прилича на Бургаска, и там на трицоната казват цаца. Зет ми е бургазлииче, и нали съм тъща, живеем в луда къща :-)
12
3
Потребител#219148
4 patia ia pravia, no v Buenos Aires ne moga da na meria priasna lesna i vkusna
2
0
Веселина Константинова
Радвам се, че ви допада!
1
0
Яница Николова
Супер!
5
0