Патешки фенери с ориз на фурна

02/08/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234663773
"Икономично, практично и много вкусно - патешки фенери с ориз на фурна "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо460
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешките фенери се нарязват на половина и се поставят да се сварят - най-добре в тенджера под налягане, за около час и половина.

След това месото по тях се обира и по-едрите парчета се нарязват. В тиган се запържват най-напред нарязаните лук, след него, чушката, моркова и тиквичката.

Когато зеленчуците се задушат се добавя месото, а след него и оризът.

Сместа се разбърква хубаво за 1-2 минути, добавят се червеният и черният пипер и нарязаният домат. Посолява се.

Добавят се 3 чаши от бульона на сварените патешки фенери и ястието се прехвърля във фурната, включена предварително на 200 градуса. Щом ястието заври хубаво, фурната се изключва.

След 10-15 минути може да се поднесе със салата според сезона.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар