Патешки фенери с ориз на фурна

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663783
02/08/2018
"Икономично, практично и много вкусно - патешки фенери с ориз на фурна "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо715
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешките фенери се нарязват на половина и се поставят да се сварят - най-добре в тенджера под налягане, за около час и половина.

След това месото по тях се обира и по-едрите парчета се нарязват. В тиган се запържват най-напред нарязаните лук, след него, чушката, моркова и тиквичката.

Когато зеленчуците се задушат се добавя месото, а след него и оризът.

Сместа се разбърква хубаво за 1-2 минути, добавят се червеният и черният пипер и нарязаният домат. Посолява се.

Добавят се 3 чаши от бульона на сварените патешки фенери и ястието се прехвърля във фурната, включена предварително на 200 градуса. Щом ястието заври хубаво, фурната се изключва.

След 10-15 минути може да се поднесе със салата според сезона.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар