Овчарски тутманик

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663773
02/08/2018
"Тутманик за чудо и приказ - идвайте да го начупим и да го опитате "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 271
  • Преглеждания за месеца6845
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пресятото брашно, млякото със содата и останалите продукти за тутманика, омесваме гладко и меко тесто. В намаслена тава разстиламе тестото, равномерно навсякъде.

С помощта на пластмасова огрибка нарязваме тестото на ромбчета или квадрати.

Намазваме с жълтъка, разбит в малко вода. Поставяме тавата в загрята фурна на 200 градуса.

Печем тутманика за около 40 мин. Поднасяме го с айран.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар