Свински кокали с патладжан в чугунена тенджера

08/08/2018
"Тайната на божественото свинско - чугунена тенджера и бавен огън, но чакането определено си заслужава "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо721
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва както е с кокала.

Патладжанът се измива и нарязва на едри кубчета, поръсва се със сол и оставяме да пусне горчивия си сок. Чушките нарязваме на ленти, а лукът на полумесеци.

В чугунена тенджерка се загрява олио, запържват се свинските кокали докато месото побелее и изваждаме в чиния. Ако има нужда наливаме 2 с. л. олио и запържваме лук, чушки и отцеден патладжан.

Добавят се кокалите и обелени, нарязани домати, пушен червен пипер, сол и чубрица. Разбърква се, доливаме вода малко под продуктите в тенджерата.

Готви се затворено с капак за 1 час на 2 степен на котлона от възможни 6 степени. Когото е сварено месото ястието е готово. Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар