Кускус по марокански

LinaNLinaNНовак724
08/08/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 182
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на средно големи парченца, след това изсипете олиото в тенджера, загрейте на средна температура и го добавете.

Изсипете червения пипер и кърито и разбъркайте, след това запържете до готовност (около 10 минути), като не забравяйте да разбърквате, за да не загори. След като е готово прехвърлете месото в купа и го покрийте с фолио, за да не изстине.

В същия съд сложете нарязаните лук, морков, пипер, настъргания чесън и джинджифил, черния пипер и солта. Разбъркайте за да се смесят продуктите и пържете докато омекне лукът.

През това време разтворете бульона в горещата вода и след като се запържат зеленчуците го изсипете в тенджерата, заедно с нарязания на кубчета домат и кориандъра. Разбъркайте.

След като заври добавете кус-куса, разбъркайте добре и оставете да ври на слаб огън, 5 минути със затворен капак. Махнете капака, спрете котлона и разбъркайте отново. Добавете месото и се насладете на страхотния вкус.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар