Празнична Питка Сърце

09/08/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру216384877416
"Ако не може да го кажете с думи, направете го така - с празнична питка Сърце "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо193
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме извара, щипка сол и риган, разбърква се добре.

Всяка лента бекон се срязва на две по дължина.

Разбърква се сухата мая в топла вода със захарта и 2-3 с.л. брашно, оставя се да бухне.

С останалите продукти се замесва тесто, покрива се с кърпа и оставяме да втаса докато удвой обема си.

Разделя се тестото на две части, като едната е малко по-голяма от другата. Голямото тесто се точи на правоъгълна кора дълга 56 см и широка 25 см. Намазва се с олио и разпределяме по голямата част от изварата.

Навива се руло и с нож се режат филии по 1 см, които се нареждат в намаслена тава във формата на сърце. Нареждат се, така че в средата да има празно място.

Второто тесто отново се точи на правоъгълна кора, маже се с олио и се реже на ленти по 1.5 -2 см. Поставя се лента бекон малко над всяка лентата, в началото поставяме щипка от плънката с извара и навиваме на охлюв, да се получи беконова роза.

Нареждат се в средата на тавата. Намазва се отгоре с четка с разбит жълтък с 1 с.л. прясно мляко и малко олио.

Поръсваме семена, печем в леко загрята фурна 170°C около 40 минути, като след 20 минути се включва и вентилатор.

Изважда се, намазваме с масло и покриваме с кърпа.

И за празник, и за делник винаги е вкусно!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Йоли
Йоли
09.08.2018 22:25
С такава красота е празник всеки ден.
Страхотна е.
0
0
Яница Николова
Чудесна!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв