Начин на приготвяне
Разтопяваме маслото в тава, отгоре редим бисквитите.
Нарязваме на парченца ябълките и след това поръсваме с канела и натрошените орехи.
Накрая запиваме с пандишпаненото тесто (от разбитите яйца, захар, брашно, бакпулвер) печем на загряна фурна на 250 градуса.
Готовият ябълков пай с бисквити се поръсва с пудра захар.
Коментари
подвеждаща информация за градусите
Относно въпроса на Ина - никаква течност не се слага!! Яйцата се разбиват с миксер на най-високи обороти (яйцата трябва да увеличат обема си (аз слагам 4 яйца), след това се добавя захарта и отново се бие, докато захарта се стопи и се получи пухкав крем. Накрая се добавя брашното, смесено/пресято с бакпулвера. Аз лично леко разбърквам с миксера или лъжица, докато брашното бъде усвоено от яйчената смес, след това отново пускам миксера за малко. Слагам ванилия или малко ром/уиски и заливам ябълките. Това е! Много е просто, а резултата е невероятен!