Лесен гювеч с цял заек и бира

22/08/2018
"На зайчетата позволено ли им е да пият бира - ей такива мисли се въртя в главите ни, докато чакаме яденето да стане "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 090
  • Преглеждания за месеца270
  • Преглеждания за седмицата122
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр.
  • картофи - 6 големи
  • моркови - 2 големи
  • бира - 500 мл
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • свинска мас
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът е почистен и се разделя на части. Картофите се обелват, измиват и нарязват на едри кубчета. Морковите се измиват и режат на едро.

Половината от картофите и морковите се слагат в гювеча. Нарежда се от заешкото месо. Поръсва се с малко сол и червен пипер. Покрива се с останалата част от картофите и морковите.

Отгоре се нарежда останалото заешко месо. Отново се поръсва със сол, черен пипер и червен пипер. Добавят се 2-3 лъжички мас. Залива се с бирата.

Ако е необходимо, се добавя и малко водичка, за да може да си ври.

Пече се на не много силна фурна до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар