Шоколадова Баклава

Рая АндоноваРая АндоноваГотвач39835335
25/08/2018
"Точно когато си мислите, че животът просто не може да стане по-хубав, някой ви кани да опитате Шоколадова баклава "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 275
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Започва се с приготвянето на сиропа. В тенджерка се смесват обеленият и нарязан портокал, захарта, водата и ваниловата захар. Оставя се да заври и след това още около 10 минути. След това се сваля от котлона и се оставя да изстине.

За плънката бисквитите, орехите и натрошеният шоколад (ситно нарязан с нож или смлян в чопър) се смесват в купа.

Разстилат се корите. Напръскват се леко с олио и се слагат около 4 с.л. от плънката. Хващат се два листа и се навива на руло. Така се процедира с останалите кори и плънка - напръсква се с олио едната кора, слага се от плънката и от 2 листа се навива руло.

Рулата се подреждат в намазнена тава и се нарязват на хапки. Пече се на 180 градуса около 30-40 минути. Когато е готова, се изважда от фурната и още гореща се залива с вече студения сироп.

Връща се във фурната, докато се охлади и се напои хубаво със сироп. На водна баня се разтапя шоколадът и с него се залива баклавата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар