Начин на приготвяне
Нарежете чушките на едро и запържете за кратко. Добавете гъбите, нарязания на едро лук и пържете до омекване на зеленчуците.
Прибавете каймата и разбърквайте докато тя стане на трохи. Махнете от огъня. В друг тиган изпържете оваляните в брашно дробчета. Прехвърлете зеленчуковата смес при тях.
Прибавете доматения сос, чубрица черен пипер, сол на вкус и разбъркайте. След минута махнете от котлона и оставете леко да се охлади.
Включете фурната на 180 градуса само на долен реотан. Застелете тава с готварска хартия. От корите оформете три лодки, като всяка е с по два листа.
Без да ги мажете с нищо ги наредете в тавата .Напълнете ги с леко охладената смес. Върху сместа сложете от нарязания на ситно кашкавал. Сложете ги да се пекат.
След 5 минути печене, включете фурната на долен и горен реотан. Печете още около 15 минути или до приятен загар на корите.
Готовото бирено мезе поръсете с магданоз и лют пипер.
Пикантните дробчета в кори са много вкусни.