Начин на приготвяне
Намачкайте в купа сварените картофи. Добавете към тях прясното мляко, маслото, двете яйца, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче и разбъркайте, докато получите хомогенна смес.
Бланширайте във вряща вода копривата за 1-2 минути. Отцедете и нарежете на ситно. Добавете към картофената смес. Прибавете сметаната и нишестето.
Намажете с масло и поръсете с брашно стените на формичките за печене. Напълнете ги до малко над половината с приготвената смес. Печете в предварително загрята фурна на 200 ° C за 15 минути.
За соса загрейте в тиган 150 мл сметана и добавете нарязаното на кубчета топено сирене. Бъркайте соса непрекъснато, за да не загори. Необходими са 5 минути, за да се разтопи сиренето и да се сгъсти сосът.
Обърнете в чиния изпечените суфлета, залейте ги с опушения сос и сервирайте.