Пълнен Петел с Ориз и Кисело Зеле

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4684001904
08/09/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене70 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 039
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • петел - 1 бр., заедно с воденицата, дробът и сърцето
  • кисело зеле - 1/2 гл.
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - смлян
  • олио
  • лук - 1 гл.
  • ориз - 1/2 ч. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в няколко супени лъжици олио.

След това се прибавят нарязаните на ситно воденичка, дроб и сърце.Пържи се няколко минути и се прибавя измитият и отцеден ориз.

Прибавя се и нарязаното зеле, сваля от огъня и се пълни предварително измития петел.

След това се зашива и поставя във висока тава.Налива се вода и малко олио. Подправя се с червен и черен пипер.

Пече се до готовност, на 180 градуса, може да се сложи алуминиево фолио. Ястието се поднася топло.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар